10.12.2015-Avrasya Üniversitesi’nde üniversite sınavına girmeden okuyabilirsiniz!

Avrasya Üniversitesi’nde üniversite sınavına girmeden okuyabilirsiniz!

Sınavsız Geçiş Nedir?

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olan öğrenciler istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programlar uygulandığı meslek yüksek okullarına sınavsız olarak yerleştirilirler.

Başvurular Hangi Tarihler Arasında Yapılacak?

6-20 Ocak 2016

Sınavsız geçişe başvuran aday ÖSYM Tercih Kılavuzunda yer alan ve kendisine sınav geçiş hakkı verilen bölümleri tercih ettiği anda sınavsız geçişe başvurmuş sayılır.

2016 Sınavsız Geçiş Başvuru ve Tercihleri ile İlgili Esaslar Nelerdir?

• Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.
  • Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre
    • sırada Anadolu Teknik Lisesi,
    • sırada Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi,
    • sırada Meslek Lisesi ve
    • sırada çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir.
  • Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
  • Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi – METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP’si yüksek olan adaylara öncelik verilir.
  • Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

Avrasya Üniversitesi’nin Hangi Programlarına Sınavsız Yerleştirilebilir?

MESLEK YÜKSEK OKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Avrasya Üniversitesi Mezunlarına Hangi Avantajları Sunar?

• Ücretsiz DGS Kursu

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Programlarına sınavsız geçiş hakkı ile yerleşen öğrencilerini öğrenim gördükleri 2 yıl boyunca ücretsiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na hazırlar.

• Ortak Eğitim Modeli

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Programlarında öğrenim gören öğrenciler 2 yıl boyunca Ortak Eğitim Modeli (OEM)’nden  faydalanırlar.

“Ortak Eğitim Modeli”, öğrencilerin öğrenimleri sırasında işyerlerinde, meslekleriyle ilgili bir alanda çalışmaları ile mesleki gelişmelerini pekiştiren programlı bir eğitim stratejisidir.

• Yurt Dışında Ortak Eğitim Modeli

Öğrencilerimiz ortak eğitimlerini yurt dışındaki şirket ya da araştırma kurumlarında da yapabilirler. Yurt dışında ortak eğitim sayesinde öğrencilerimiz yurt dışında iş deneyimi kazanırken farklı kültürleri yakından tanıma fırsatını da yakalıyor.

• Burs İmkanı

Avrasya Üniversitesi 2 yıllık programlarına yerleşen öğrenciler %100 ve %50 oranında burslardan yararlanırlar.